tisdag 10 mars 2009

Ångad fisk med ärtsås och rotfrukter


4 port

400 g gulbetor eller rödbetor i ganska stora bitar
400 g morötter
1 kruka dill (ca 1 dl hackad)
500 g vit fisk tex torsk

Ärtsås:
3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl tinade gröna ärtor
2 tsk riven pepparrot
1/2 citron
1 krm salt + 1/2 tsk till fisken
1 krm svartpeppar

Skölj och koka gulbetorna/rödbetorna i väl saltat vatten i 25 minuter.
Tilsätt morötterna dom sista 4 minuterna.

Koka upp mjölk och buljong. Mixa slätt med pepparrot och 3 dl ärtor i en blender eller med stavmixer. Pressa i citronjuice, salta och peppra.
Plocka och hacka dillen. Häll av gulbetorna/rödbetorna, blanda med dillen,
och 1 dl ärtor.

Strax före servering koka upp vatten och sätt i ånginsattsen eller ett durkslag brukar funka fint. Lägg på locket och ånga fisken på svag värme i 5 minuter.
Servera fisken med rotfrukterna och ärtorna och den friskt gröna såsen.

KÄLLA: Laga Lätt nr:9 2009

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP